ELLEdecor.it
X

Questo sito utilizza cookie, inclusi cookie di terze parti. Alcuni cookie ci aiutano a migliorare la navigazione nel sito, altri sono finalizzati a inviare messaggi pubblicitari mirati. Continuando la navigazione nel sito acconsenti al loro impiego in conformità alla nostra Cookie Policy, che ti invitiamo pertanto a consultare. Accedendo alla nostra Cookie Policy, inoltre, potrai negare il consenso all'installazione dei cookie

Elle Decor Italia

The transparent, colourful, and light pavilion by SelgasCano in Cognac

The Spanish architect duo with their first work in France, the re-design the outdoor space of the Fondation Martell

pavilion-selgascano-cognac

 

The Fondation d’Enterprise Martell in Cognac renovates its outdoor space with the first French installation by architect duo SelgasCano, formed by José Selgas and Lucìa Cano. What better opportunity than the restoration of the institution’s interiors to start the project that, over the next year, will lead the foundation to become a true cultural centre for the Nouvelle-Aquitaine region?

The re-think of the 2350 square metres was entrusted to a duo who embodied the values of the foundation and could mark the way for future works. Lightness and eco-sustainability, these are the keywords. SelgasCano decided to build a “transparent pavilion” using as little material as possible, so that the entire structure would be easily disassembled and reused. In fact, at the conclusion of the exhibition in Cognac, the pavilion will live again elsewhere, although some parts will stay at the foundation, not only as archive items, but also for practical purposes.

 

Lightness, the distinctive trait of all the SelgasCano’s production, is due to the use of an extremely carefully chosen high-tech material developed by Onduline, which rests on a metal framework. It is available in one-millimetre-thick undulated sheets made of polyester and glass fibre, which are reminiscent of Japanese rice paper. Despite the indispensable counterweights and the metal supports, walls sway to the wind, like a big sail ready to put out to sea.

The structure features niches and nooks with different sizes that will host summer events like workshops and concerts. Also for this reason the designers chose an open, transparent structure allowing the flow of ideas and people. A space that can be explored and reinvented, giving inputs for play and creativity.

www.fondationdentreprisemartell.com

READ ALSO:
Il padiglione della Serpentine firmato Selgascano
Il coworking di Lisbona progettato da Selgascano


by Stefano Annovazzi Lodi / 12 July 2017

CORNER

Architecture collection

[Architecture]

Architecture documentaries

5 documentaries for architects from Copenaghen

costumes

[Architecture]

15 Films for Architects

Famous films that all architects should be watching

Costume

[Architecture]

A Journey through Iran

A brief guide to uncovering the new Persia

Travel

[Architecture]

Suspiria film locations

An exploration of Dario Argento's most terrifying film locations

Costume

[Architecture]

Autheur homes on Netflix

BBC The World's Most Extraordinary Homes lands to Nettlix

Costume

[Architecture]

BBC's Television Centre in London

The former BBC Headquarters open with new apartments and stores for all

Restyling

[Architecture]

The modular housing block

Innovative housing system in Barcelona uses rooms as modular units

Casa moderna

[Architecture]

Abu Dhabi's skyline

A tour around the capital of contemporary architecture

Travel

[Architecture]

A Provençal Mecca

The story of one of Europe's most important modern art galleries

Travel

Hearst Magazines Italia

©2018 HEARST MAGAZINES ITALIA SPA - RIPRODUZIONE RISERVATA - P. IVA 12212110154 | VIA ROBERTO BRACCO, 6, 20159, MILANO – ITALY

Pubblicità | Link utili | Cookies policy | privacy policy siti web