ELLEdecor.it
X

Questo sito utilizza cookie, inclusi cookie di terze parti. Alcuni cookie ci aiutano a migliorare la navigazione nel sito, altri sono finalizzati a inviare messaggi pubblicitari mirati. Continuando la navigazione nel sito acconsenti al loro impiego in conformità alla nostra Cookie Policy, che ti invitiamo pertanto a consultare. Accedendo alla nostra Cookie Policy, inoltre, potrai negare il consenso all'installazione dei cookie

Elle Decor Italia

Filling a 700-square-metre building with void

Void is the protagonist of the renovation of this colonial house in Ho Chi Minh City by Kientruc O Studio

ristrutturazione-casa-coloniale-ho-chi-minh-city-kientruc-o
Hiroyuki Oki

There is something philosophical about Kientruc O studio’s renovation of D House in Ho Chi Minh City. The 775 square metres unfold on a two-floor brick colonial building from the ‘40s and on a four-floor extension made of steel from the ‘90s. The entire structure overlooks one of the most crowded roads of the Vietnamese capital. 

The idea behind the renovation reflects on a specific issue: in times, like today, where the commercial and functional requirements of buildings change so rapidly, making architecture age earlier, how can decline be avoided? What is the main element that will survive future inspections? In this case, opposed to the chaos of the city, void lives in this building. 

An elliptic section crossing all floors, and therefore years, a bright spot for peace and refreshment that will always be needed. A four-floor garden raising from the water of a pool and leading up to a terrace. But nothing like the infinity pools in plain view to make the neighbours jealous, this is more of a silent recess where you can enjoy yourself, far away from everything. 

The entire structure unfolds around this. The walls are mainly made of glass, allowing natural sunlight to shine through inside the building and to be reflected by the white interiors and ceilings. On the outside, metallic gratings have round holes that let trees grow. From the top floor, you have the impression that a garden is raising without the support of the ground. This feeling of lightness pervades the entire structure and is, perhaps, the identity of the project. 

 

www.kientruco.com


by Stefano Annovazzi Lodi / 29 November 2017

CORNER

Homes collection

[Homes]

Bright Victorian house

Honeyman and Smith floods historical residence with natural light

restyling

[Homes]

War of the worlds

Ancient and modern times clashing in Mantua historical residence

restyling

[Homes]

Luxury flats by Foster

Exploring 3Beirut, Norman Foster's new apartment block

Casa moderna

[Homes]

Hideout in the clearing

Cylindrical log-cladded holiday house in Denmark

casa vacanze

[Homes]

Surprise loft

A Paris mini penthouse hiding a stunning aluminum heart

Lofts

[Homes]

A seaside chalet

Lund + Slaatto Architects design a cabin on the Norweyan coast

holiday home

[Homes]

Italy dreaming in L.A.

Mid-century house in Los Angeles inspired to Italian design icons

Restyling

[Homes]

Gucci House for sale

Patricia Gucci’s house in the Californian desert is for sale

Costume

[Homes]

The most eclectic loft in London

Artists, models, and photographers, they all want to rent Dehavilland

Restyling

Hearst Magazines Italia

©2017 HEARST MAGAZINES ITALIA SPA - RIPRODUZIONE RISERVATA - P. IVA 12212110154 | VIA ROBERTO BRACCO, 6, 20159, MILANO – ITALY

Pubblicità | Link utili | Cookies policy | privacy policy siti web