ELLEdecor.it
X

Questo sito utilizza cookie, inclusi cookie di terze parti. Alcuni cookie ci aiutano a migliorare la navigazione nel sito, altri sono finalizzati a inviare messaggi pubblicitari mirati. Continuando la navigazione nel sito acconsenti al loro impiego in conformità alla nostra Cookie Policy, che ti invitiamo pertanto a consultare. Accedendo alla nostra Cookie Policy, inoltre, potrai negare il consenso all'installazione dei cookie

Elle Decor Italia

River-view modern house with concrete and timber interiors

Duplex of contemporary inspiration accommodates three generations of a family in Bangkok

modern-house-concrete-wooden-interiors-bangkok-staircase

Discover a modern house on Charoen-Krung Road, right in the beating heart of Bangkok, Thailand. Strong of its breath-taking views on the Chao-Phaya river, the residence is conveniently located at a short distance from the Asiatique Riverfront, sky train, ferry terminal and influential node, Silom. 

Although its apparent functionality, the 1980 condominium’s original layout offered relatively small studio units that could barely meet the extremely varying needs of a family spanning on three generations.

Architects of local firm Fattstudio opted for adjoining four previously separate dwellings stretching over a 180 square-metre area, in order to build a double-duplex on the building’s twelfth floor that allowed for double-height volumes and 360-degree panoramic views on the city centre.

Designers were asked to fulfil the client’s requirements for separate living spaces, while respecting the ban on changing the main entrance and original exterior facade. Therefore, major interventions interfered on the interior setting only, with the creation of two resized bathrooms next to the main service shaft position. 

Adjacently to the main entrance, the staircase was demolished and relocated to the left side of the living, while 1/4 of the floor was opened into a double-height, exposed living room that comprised a dining and kitchen area.

The living and bedrooms’ contemporary interiors include polished panelled concrete walls and wooden staircases with open risers.

The kitchen unfolds around a vintage feel, thanks to the white majolica tiles on the walls, industrial lighting fixtures, and long dining table made out from raw wood and bordered by black-painted seats of graphic inspiration. 

The downstairs bathroom was shrunk down into a wardrobe, while an L-shaped concrete bench with drawers and storage spaces was arranged beneath the stairs. The upper floor was split into two personal living areas, connected by a single hallway that leads to two bedrooms, two shower rooms, two walk-in closets and two private balconies.

www.fattstudio.com


by Paola Testoni / 13 March 2017

CORNER

Interior Decoration collection

[Interior Decoration]

Riads in Marrakech

4 estate agents tell of Morocco's charming property business

Itinerari

[Interior Decoration]

1 peninsula, 3 islands, and 1 surprise

A different way to discover Greece and its secret islands

hotel

[Interior Decoration]

Santorini goes minimalist

Sea-view tribute to local monastic architecture

Hotel

[Interior Decoration]

Take off to paradise

How to rent a house surrounded by nature in New Zealand

Holiday home

[Interior Decoration]

The 1960s are back

The renovation of Richard Rogers’ iconic Wimbledon House

restyling

[Interior Decoration]

Home in the box

A car-like house? Sneak a peek in the world of tailored prefab properties!

case prefabbricate

[Interior Decoration]

Scandinavian style

A small flat with a Nordic soul in the heart of Moscow

restyling

[Interior Decoration]

Loft home in former garage

Garage House: optimistic architecture by Fala Atelier in Lisbon

restyling

[Interior Decoration]

From the glass tower

8 suites with a panoramic view of Reykjavik

hotel

Hearst Magazines Italia

©2017 HEARST MAGAZINES ITALIA SPA - RIPRODUZIONE RISERVATA - P. IVA 12212110154 | VIA ROBERTO BRACCO, 6, 20159, MILANO – ITALY

Pubblicità | Link utili | Cookies policy | privacy policy siti web